Forbundet Kysten

Forbundet Kysten

Forbundet Kysten arrangerte vellykket kystlagsmøte! Forbundet KYSTEN har i helga 12. - 14. oktober arrangert et meget vellykket seminar for lokale kystforreninger i Nordland og Troms.

Fra Vega i sør til Grovfjorden i nord, har lokale kystlagsmedlemmer vært samlet til inspirasjon og faglige drøftinger. I tillegg har Østre Risør Kystlag vært representert ved Asbjørn Østerholdt, som var lærer i Vestbygda først på 70-tallet. Det ble et varmt og godt møte med bygda og innbyggerne, som Asbjørn ble så godt kjent med for 40 år siden. 

Forbundet KYSTEN nærmer seg 10.000 medlemmer og er engasjert i spørsmål rundt bruk og bevaring av den fantastiske kystkulturen vi har langs hele norskekysten. De lokale kystlagenes medlemmer legger hvert år ned 1000-vis av timer, for å bruke og bevare gamle båter og kulturminner, historier og tradisjoner og for å lære nye generasjoner om hvordan man levde langs kysten i gamle dager. 

I Lødingen Kommune er det et 40-talls medlemmer i kystlaget. Et av de viktigste lokale prosjektene er å ta vare på den gamle legeskyssbåten TUTO. I tillegg har kystlaget fått andre gamle båter og motorer som de skal sette i stand for framtidig bruk. Kystkulturdagene i Vestbygda hver sommer, er et annet arrangement i samarbeid med andre lag og forreninger, til stor glede for  bygdefolket ag andre tilreisende gjester. 

Kystlagene har "vind i seilene" for tiden. Vil du være med å bidra til at kystkulturen blir tatt vare på, kan du delta i de lokale kystlagenes arbeid. Det er morsomt og givende - og du kan bidra til å redde gamle kulturminner og gi nye generasjoner mer kunnskap om hvordan man levde langs kysten i gamle dager. Vil du vite mer om dette viktige arbeidet, ta kontakt med ditt lokale kystlag eller gå inn på www.kysten.no . Her finner du masse spennende informasjon om forbundets arbeid.

News

Activities this summer

If you are staying on Offersøy and want to experience something exciting, we offer the following activities this summer.

Påsken 2019

Vi har åpent hver dag i påsken. Legg turen innom feriesenteret og ta en kaffekopp eller en middagstopp hos oss. Vi har også ledige rom, hytter og rorbuer i påsken.

Morsdagsmiddag

Vi inviterer til familiemiddag på feriesenteret i vår nyrenoverte restaurant søndag 10. februar fra kl 14.00 – 17.00. Det blir tradisjonell Morsdags-buffet med flere varmretter. I tillegg har vi vårt populære dessertbord med kaffe, selvfølgelig!

Contact us

Offersøy Feriesenter as
8412 Vestbygd
Phone: +47 76 93 39 00
post@offersoy.no